Waarom jij de Site Kit plug-in van Google nodig hebt

Inhoudsopgave

Volgens experts zorgen overbodige plug-ins er voor dat jouw website langzamer wordt. Daarnaast komen deze soms ook in conflict met andere plug-ins, waardoor jouw website niet meer werkt. In het ergste geval heb je een plug-in gedownload die een beveiligingsrisico vormen voor je WordPress website doordat deze niet up-to-date wordt gehouden of van een malafide ontwikkelaar af komt. Ook voor het installeren van trackingcode en gebruik te maken van de verschillende Google producten zoals Analytics heb je plug-ins nodig (als je niet in staat bent om dit handmatig te doen). In deze blog lees je hoe je het aantal plug-ins op jouw website vermindert met de gratis Site Kit plug-in van Google.

Alles-in-één oplossing

De Site Kit plug-in is de officiële WordPress plug-in die is ontwikkeld en wordt onderhouden door de ontwikkelaars van Google. Met deze plug-in is het mogelijk om jouw WordPress website te koppelen aan verschillende Google producten. Denk hierbij aan software zoals Analytics, Search Console, AdSense en PageSpeed Insights. Om al deze producten te koppelen aan je website, had je voorheen allemaal aparte plug-ins nodig. Met de Site Kit plug-in doe je dit allemaal vanuit één enkele plug-in. En deze is ook nog eens gratis te gebruiken.

Site Kit plug-in Google dashboard sixpaths

Alle Google Producten die je via de Site Kit plug-in kunt koppelen:

  • Search Console: Krijg inzicht in de statistieken over het zoekmachine verkeer van jouw website
  • Analytics: Krijg inzicht in het gedrag van bezoekers op jouw website
  • AdSense: Houd bij hoeveel je met betaalde advertenties op jouw website verdient
  • PageSpeed Insights: Bekijk real-time de snelheid van je website rechtstreeks in de back-end
  • Tag Manager: Beheer je tags in Tag Manager en koppel deze zonder code aan je website
  • Optimize: Maak gebruik van de Site Kit plug-in om A/B-testen te verrichten

Features

De Site Kit plug-in is erop gericht om jouw website te koppelen aan verschillende Google producten, om zo belangrijke statistieken over de bezoekers op je WordPress website te verzamelen. Daarnaast biedt deze plug-in de mogelijkheid om alle verzamelde statistieken te bekijken vanuit de back-end van jouw WordPress website. Een greep uit de features zijn:

  • Het koppelen van je Google account aan je WordPress website
  • Een dashboard maken in de back-end van je website met officiële statistieken van Google 
  • Het koppelen van verschillende Google producten met één plug-in
  • Het testen van de snelheid vanuit de back-end van je website

Lees ook: 6 statistieken om bij te houden voor je webshop

Installatie 

Het installeren van de Site Kit plug-in is vrij eenvoudig. Net als bij de meeste andere WordPress plug-ins, is deze te vinden in de plug-in directory van WordPress zelf. Als je in de back-end van jouw website naar plug-ins —> nieuwe plug-in gaat en hier ‘Site Kit’ intypt, zul je de plug-in vinden.

Site Kit plug-in Google download sixpaths

Nadat je op ‘installeren’ en ‘activeren’ hebt geklikt, zul je worden doorverwezen naar de installatie wizard. Hier kun je jouw Google account en de bijhorende producten koppelen aan je WordPress website. Dit doe je simpelweg door in te loggen met je Google account. Na het verlenen van de permissies, is jouw site gekoppeld aan je Google account. Zo simpel was het! Nu kun je in het dashboard kijken naar statistieken die vanuit Search Console, Analytics of AdSense komen. Wil je nog meer Google producten toevoegen? Dit kun je doen door in het linker menu onder ‘Site Kit’, naar ‘Settings’ te gaan. Hier kun je door op ‘connect more services’ te klikken, kiezen welke producten je nog meer wilt koppelen. 

Site Kit plug-in Google download sixpaths

Conclusie

De Site Kit plug-in is de juiste manier om je Google account te koppelen aan je WordPress website. Met één plug-in kun je alle nodige producten koppelen aan je website. Je bent snel klaar en kunt aan de gang met het verzamelen van statistieken, plaatsen van advertenties of het A/B-testen van elementen. En dit allemaal zonder maar één regel code te hoeven schrijven, super handig! Wij raden je daarom zeker aan om deze plug-in te installeren en alle andere achter te laten. Dat zal jouw WordPress website een stuk sneller maken.

Hulp nodig met het optimaliseren van je website? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met je mee naar wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerde artikelen

5 SEO-trends voor 2021

Het einde van het jaar nadert en daarom vinden wij het een goed idee om vooruit te kijken naar hoe SEO er in de toekomst uit zal zien. We zullen kijken naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een offerte aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vraag een offerte aan voor jouw nieuwe website!

Website laten maken in Almere