[Infographic] 10 e-commerce statistieken voor 2020

Inhoudsopgave

Het is weer Black Friday. Één van de belangrijkste dagen voor de e-commerce branche. De aanbiedingen van (online) retailers vliegen ons om de oren. Hoge kortingen op veel artikelen, ideaal voor klanten die hun inkopen voor de feestdagen willen doen. Om ervoor te zorgen dat jouw webshop klaar is voor de verkoop, hebben we een infographic samengesteld met de 10 belangrijkste e-commerce statistieken voor 2020.

Wat is Black Friday?

Eerst een stukje achtergrond. Waar komt Black Friday eigenlijk vandaan? Black Friday vindt haar oorsprong in Amerika. Het is de dag ná een andere Amerikaanse feestdag, Thanksgiving. De vrijdag na Thanksgiving zijn de meeste Amerikanen vrij van hun werk. Ze hebben dus alle tijd om deals te scoren bij hun lokale en online retailers.

De Amerikaanse feestdag is sinds haar introductie in 2015 zeer populair geworden in Nederland. Elk jaar zien we meer (online) retailers meedoen aan de feestdag. In 2020 hebben bijna alle grote retailers speciale Black Friday aanbiedingen. Wij verwachten dat het in de komende jaren nog meer een gewoonte zal worden in Nederland.

Is jouw webshop er klaar voor?

Nederlandse webshops kunnen gedurende de periode rondom Black Friday een flinke stijging in het verkeer zien. Daarnaast zijn bezoekers gedurende deze periode vaak sneller geneigd om te kopen. Dit kan voor jouw webshop betekenen dat er extra omzet kan worden gegenereerd.

Lees ook: Conversie optimalisatie: 8 tips voor jouw webshop

Het is daarom belangrijk dat jouw webshop aan alle kanten is geoptimaliseerd. Dit begint al bij het zorgen dat de server waarop jouw webshop wordt gehost, al het extra verkeer aankan. Weet je niet exact wat je kunt verwachten? Vraag hierover bij je hostingprovider. Zij weten vaak wat je nodig hebt en kunnen je hierbij helpen.

Daarnaast is het belangrijk dat het checkout proces op je webshop zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Niets is een hardere conversie-killer dan een winkelmandje dat zich niet wilt openen of producten die niet laden.

Infographic: 10 e-commerce statistieken voor 2020

Hier zijn ze dan, de 10 belangrijkste e-commerce statistieken voor 2020. Hiermee weet je wat je kan verwachten en hoe je daar het beste op kunt inspelen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Infographic 10 ecommerce statistieken voor 2020 sixpaths

Bronnenlijst

Gerelateerde artikelen

5 SEO-trends voor 2021

Het einde van het jaar nadert en daarom vinden wij het een goed idee om vooruit te kijken naar hoe SEO er in de toekomst uit zal zien. We zullen kijken naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een offerte aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vraag een offerte aan voor jouw nieuwe website!

Website laten maken in Almere