fbpx
Menu Sluiten

Search Engine Optimization

Iedereen wilt natuurlijk op de #1 positie in de zoekresultaten van Google staan, zo krijg je natuurlijk de meeste bezoekers op je website. Om dit te kunnen realiseren moet je actief je website optimaliseren voor de zoekmachine: SEO.

Wat is Search Engine Optimization?

Search Engine Optimization omvat het optimaliseren van je website of webpagina om zo hoger in de zoekresultaten van Google te komen. In het Nederlands noemen we dit ‘zoekmachineoptimalisatie’. Search Engine Optimization bestaat uit 2 kanten: On-page SEO & Off-page SEO.

On-page SEO

Dit type SEO houdt zich bezig met het optimaliseren van de website zelf. Hier ga je aan de slag met dingen zoals:

Paginatitels optimaliseren;

Links toevoegen(Intern & Extern)

Content optimalisatie;

Afbeeldingen optimaliseren en;

Meta descriptions toevoegen.

Off-page SEO

Dit type SEO omvat aspecten buiten je website om die invloed hebben op jouw pagerank. De meest belangrijke hiervan zijn:

Social media;

Linkbuilding en;

Social bookmarking.

 

Is Search Engine Optimization belangrijk?

Search Engine Optimization is zeer belangrijk voor elke website die erop is gericht om bezoekers aan te trekken. Denk er maar is over na, als jij een product gaat kopen wat doe je dan eerst? Je gaat in Google informatie zoeken natuurlijk!

Dagelijks worden er in Google ongeveer 6 miljard zoekopdrachten gedaan. Dit betekend dat er dagelijks bijna evenveel zoekopdrachten worden gedaan als dat er mensen op de aarde zijn! Dit is dus een geweldig middel om bezoekers op je website binnen te halen en een voordeel hiervan: de mensen zijn al opzoek en hebben dus een grotere kans om te converteren. Kortom SEO is super belangrijk voor iedereen die bezoekers naar zijn/haar website wilt trekken.

Fun fact over SEO:

De top 5 resultaten bij een zoekopdracht krijgen ongeveer 75% van de clicks.

Waar moet je bij SEO op letten?

1. Een snel ladende website

Het is belangrijk om een snelle website te hebben. Google hecht veel waarde aan websites die snel laden door deze websites hoger in de zoekresultaten te plaatsten. Je kunt dit checken met Google Pagespeed Insigths.

2. De juiste zoekwoorden in je pagina's verwerken

Je wilt natuurlijk dat je website gevonden wordt door mensen die zoeken naar jouw product of dienst in Google. Hierom is het belangrijk dat je de juiste zoekwoorden verwerkt in je pagina’s zodat je gevonden kunt worden. Wij raden ook aan om een zoekwoordenanalyse te verrichten zodat je weet welke zoekwoorden voor jou van belang zijn.

3. Relevante content maken

Voordat iemand een product aanschaft wilt hij graag weten wat het product kost, wat je ermee kan doen en wat andere hun ervaring met het product is. Het is dus belangrijk om deze informatie via de juiste kanalen de wereld in te brengen zodat deze gevonden kan worden door de consument. Google is dol op frisse nieuwe content die aansluit bij zoekopdrachten van haar gebruikers en beloont dit door jouw content hoger in de zoekresultaten te plaatsen.

4. Maak gebruik van linkbuilding

Wanneer andere websites een link plaatsen naar jouw website toe ziet Google dit als een soort aanbeveling. Wanneer je veel (high quality)links ontvangt laat dit zien dat de content die je op je website plaatst van hoge kwaliteit is. Dit geeft Google reden om jouw website hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Linkbuilding kan je doen door simpelweg links uit te gaan wisselen met websites binnen jouw branche.

5. Zorg voor een mobiel-vriendelijke website

Het is belangrijk om een website te hebben die snel laadt & goed functioneert op mobiele apparaten. Voor Google is het belangrijk dat al haar gebruikers een goede ervaring hebben en beloont websites die dit mogelijk maken op zowel desktop als mobiel.

6. Zorg voor een duidelijke sitestructuur

Zorg er bij het inrichten van je webpagina’s dat er een duidelijke structuur is tussen de pagina’s. Dit is niet alleen fijner voor de zoekmachine, maar ook voor de eindgebruiker en dus zal Google je hiervoor belonen met een hogere plek in de zoekmachines.

Wil jij ook hoger in de zoekresultaten komen?

Laat ons je dan helpen! Neem vandaag nog contact met ons op.

x
Sixpaths maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren.