De 10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop in 2021

Inhoudsopgave

Serieuze webshopeigenaren zijn ook dit jaar weer druk bezig zijn met het optimaliseren van hun webshop. Om ook van jouw WordPress webshop dit jaar een succes te maken, kijken we naar de 10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop in 2021.

Het hebben van een webshop is enorm veel werk. Daarom is het belangrijk dat je de techniek goed toepast om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als je webshop met WordPress is gebouwd, kun je deze op allerlei manieren uitbreiden. Je kan kiezen uit duizenden thema’s en plugins om jouw webshop zo uniek mogelijk te maken. Maar hoe weet je nou welke plugins de juiste zijn voor jouw WordPress webshop?

1. WooCommerce

Als eerste op de lijst hebben we WooCommerce. Je hebt deze misschien al eerder voorbij zien komen en dat komt doordat dit nog steeds de meestgebruikte en veelzijdige e-commerce plugin op de markt is. Met WooCommerce verandert jouw website in een echte webshop. De plugin geeft jou de mogelijkheid om producten toe te voegen, digitaal of fysiek, en productfilters aan te maken. Gebruikers kunnen m.b.v. de WooCommerce plugin een account aanmaken om hun bestellingen en gegevens te beheren. 

Heb je een functionaliteit nodig die niet standaard zit ingebouwd? Dan zijn er tientallen extensies van zowel WooCommerce zelf als derden, waarmee jij alle functionaliteit kan realiseren die je nodig vindt. Ook in 2021 raden wij deze plugin aan aan elke webshop eigenaar.

10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop in 2021 WooCommerce Sixpaths

2. Mollie 

Nummer twee op de lijst van de 10 belangrijke plugins voor jouw WordPress webshop, staat Mollie. Mollie is een plugin waarmee je verschillende betaalmogelijkheden (waaronder iDeal) kan toevoegen aan jouw webshop. Voor het gebruik van de plugin is een gratis account bij Mollie vereist. Binnen je account vind je een API-sleutel waarmee je de plugin aan je account kan koppelen. Na de setup kan je kiezen welke betaalmogelijkheden je aan je klanten wil bieden. Deze verschijnen dan bij de checkout. Voor het gebruik van Mollie betaal je per transactie tussen de €0,10 en €1,00. Als je geen verkopen maakt betaal je dus niks. Dit is één van de meest makkelijke manieren om je online betalingen te regelen.

10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop in 2021 Mollie Payments Sixpaths

3. W3 Total Cache

Snelheid is een belangrijke factor voor elke webshop. Uit onderzoek is gebleken dat webshops die langer dan 3 seconden nodig hebben om te laden, een bouncerate van 90% kunnen ervaren. Dit kan jou als webshop eigenaar dus veel omzet schelen. Zorg er daarom altijd voor dat jouw webshop zo snel mogelijk laadt. Hierom raden we aan om een caching plugin te installeren. Er zijn verschillende varianten die allemaal verschillende opties bieden, wij zijn van mening dat de W3 Total Cache plugin het meest uitgebreid is. Het installeren van een caching plugin is een goede stap richting een snellere webshop, maar dit is nog lang niet alles. Zo is het bijvoorbeeld ook van belang dat je de juiste hosting hebt.

Lees ook: Remarketing inzetten voor jouw webshop

10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop in 2021 W3 Total Cache Sixpaths

4. Really Simple SSL

Veiligheid is nog een belangrijk onderdeel van elke webshop. Mensen laten overigens gevoelige gegevens bij je achter. Zorg er daarom altijd voor dat je een geldige SSL-certificaat hebt. Deze kan je aanvragen bij je hostingprovider. Er zijn verschillende varianten van SSL-certificaten. Zo heb je een gratis variant van Let’s Ecrypt of kan je voor een betaalde variant gaan. Check daarom wat de mogelijkheden hiervoor zijn bij je hostingprovider. Als je al een SSL-certificaat hebt, kan je de Really Simple SSL plugin installeren. Met deze plugin zorg je ervoor dat de certificaat automatisch wordt geïnstalleerd op jouw webshop. Deze verandert je URL van http:// naar https://. Zo kunnen bezoekers zien dat jouw site veilig is om te bezoeken. Een zeer handige plugin  die zeker niet kon missen bij de 10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop in 2021.

10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop in 2021 Really Simple SSL Sixpaths

5. WordFence

Om jouw webshop nog een stukje beter te beveiligen, raden we je aan om de WordFence plugin te installeren. WordFence is met haar 3 miljoen+ installaties één van de meest gebruikte beveiligsplugins ter wereld. WordFence voegt een firewall toe aan je website die je moet beschermen tegen aanvallen van hackers. Dit betekent dat bedreigende factoren worden geweigerd van je website, waardoor aanvallen van buitenaf dus direct geweerd worden.

WordPress plugin WordFence Sixpaths

6. Hotjar

Voor het optimaliseren van je webshop heb je input nodig. In het specifiek: input van echte bezoekers op jouw webshop. Je kan ervoor kiezen om iedereen een enquête te laten invullen en hopen op genoeg respons zodat je daar wat uit kunt halen. De oprichters van Hotjar vonden dat geen goed plan en zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een tool. Deze tool is uiteindelijk Hotjar komen te heten en stelt gebruikers in staat om het gedrag van echte gebruikers op je webshop te meten.

Je kunt met deze tool heatmaps aanmaken, waarin je kan zien op welke elementen bezoekers klikken, hoveren of deze compleet vermijden. Een handige tool voor het meten van bezoekergedrag. Met de Hotjar plugin koppel je jouw webshop aan je Hotjar account. Je kan een gratis account aanmaken, alleen wordt je dan wel beperkt in het aantal mogelijkheden. Voor de volledige functionaliteiten heb je een betaald account nodig.

WordPress plugin Hotjar Sixpaths

7. Enhanced E-commerce Google Analytics Plugin for WooCommerce

Als je een webshop hebt, wil je natuurlijk weten wat de stand van zaken is. Je wilt weten hoeveel mensen productpagina’s bekijken, welke producten populair zijn en hoeveel mensen de checkout afronden. Om dit bij te houden heb software nodig. Wij raden hierbij altijd Google Analytics aan. Het programma stelt je in staat om de juiste data te verzamelen. Daarnaast is het gratis te gebruiken.

Lees ook: 5 SEO tips voor jouw webshop

Met de Enhanced Ecommerce Google Analtyics Plugin for WooCommerce kun je jouw WordPress webshop koppelen aan Google Analytics. Met deze plugin zorg je er ook meteen voor dat je de e-commerce statistieken kan bijhouden. Je kunt dan meteen beginnen met het verzamelen van data over je bezoekers. Het is belangrijk dat je deze gegevens goed bijhoudt en op de juiste manier interpreteert. Hoewel je dit vaak ook kan zien in een dashboard over jouw verkoopcijfers, kan je met Google Analytics net een stapje verder gaan door dit te koppelen aan andere statistieken zoals bijv. verkeersbronnen. Ook is deze plugin al compatibel met Google Analytics 4.

WordPress plugin Enhanced Ecommerce Google Analytics Plugin For WooCommerce Sixpaths

8. Product Time Countdown for WooCommerce

Met de Product Time Countdown for WooCommerce plugin kun je een live counter toevoegen aan je productpagina’s. Er zijn verschillende acties die je kunt instellen nadat de timer eindigt. Zo krijg je de mogelijkheid om producten voor een bepaalde tijd aan te bieden. Hierdoor kun je bezoekers producten tonen die in de toekomst verkrijgbaar zijn.

WordPress Product Time Countdown For WooCommerce Sixpaths

9. The Official Facebook Chat Plugin

Klantenservice heeft in de afgelopen paar jaar een grote verandering doorgemaakt. Veel bedrijven zijn afgestapt van het traditionele klantenservice model waarbij een klant met zijn of haar vraag belt naar een klantenservicenummer. De klantenservice wordt steeds meer online gedaan. Er wordt nu veel meer via e-mail, live chat of social media gecommuniceerd. Dit werkt vaak niet alleen sneller, maar is ook laagdrempeliger voor de klant. Hierdoor kunnen bedrijven sneller reageren op vragen van klanten. Om dit mogelijk te maken op jouw WordPress webshop, raden wij de Official Facebook Chat Plugin aan. Met deze plugin integreer je de Facebook live chat functie op jouw webshop. Hiermee kunnen klanten direct met je in contact komen via Facebook. Let er hierbij wel op dat je tijdig reageert. Als je vaak laat reageer krijgen bezoekers dit te zien en dat geeft natuurlijk geen goede indruk. Een handige plugin voor het verbeteren van je klantenservice.

WordPress The Official Facebook Chat Plugin Sixpaths

10. PW WooCommerce Gift Cards

De laatste plugin op deze lijst is de PW WooCommerce Gift Cards plugin. Deze plugin stelt je in staat om giftcards toe te voegen aan jouw WordPress webshop. Hierdoor hoeven bezoekers kunnen bezoekers een tegoedbon aanschaffen die op een later moment te gebruiken is. Bezoekers kunnen deze cadeau doen aan andere of deze zelf gebruiken. De plugin heeft een ingebouwde e-mail template die automatisch naar klanten wordt verzonden. Daarnaast krijg jij in de admin omgeving van je webshop, de mogelijk om de voorwaarden van de giftcard in te stellen. De klant kan zelf het gewenste bedrag en de ontvanger selecteren. Daarnaast kan hij/zij een persoonlijk bericht toevoegen voor de ontvanger. Een handige plugin voor de feestdagen.

WordPress Plugin WooCommerce Giftcards Sixpaths

Conclusie

Dit waren de 10 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop. Met deze plugins zorg je dat jouw webshop zo optimaal mogelijk kan draaien. Er zijn naast deze 10 plugins natuurlijk nog veel meer die je kan toevoegen aan jouw webshop. Let er hierbij wel op dat de plugins die je installeert voldoen aan de volgende criteria:

  • Is de plugin compatibel met jouw versie van WordPress
  • Wordt de plugin vaak genoeg ge-update om beveiligingsrisico’s te verkleinen.
  • Heeft de plugin voldoende (echte) reviews
  • Is de plugin afkomstig van een betrouwbare maker

Verder zijn we erg geïnteresseerd welke plugins jij allemaal hebt geïnstalleerd op jouw WordPress webshop. Laat het ons weten in een comment!

Gerelateerde artikelen

5 SEO-trends voor 2021

Het einde van het jaar nadert en daarom vinden wij het een goed idee om vooruit te kijken naar hoe SEO er in de toekomst uit zal zien. We zullen kijken naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een offerte aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vraag een offerte aan voor jouw nieuwe website!

Website laten maken in Almere