De 5 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop

Inhoudsopgave

Als je een webshop hebt die met WordPress is gebouwd kan je deze vaak helemaal aankleden zoals je dat zelf wilt. Dit begint natuurlijk bij het uitzoeken van het juiste thema voor jouw webshop en deze opvullen met functionaliteiten. Dit kan je doen door plugins te installeren die functionaliteiten toevoegen aan jouw webshop, zodat deze beter bruikbaar wordt voor jou of de bezoeker. Er zijn natuurlijk erg veel plugins om uit te kiezen, daarom hebben wij de 5 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop op een rijtje gezet.

1. WooCommerce

Bij veel webshops die met WordPress zijn gebouwd is WooCommerce vaak een van de belangrijkste onderdelen. Met deze zeer krachtige e-commerce plugin verander jij jouw standaard WordPress website naar een verkoopklare webshop. Deze plugin voegt alle essentiële delen van een webshop direct aan jouw website toe. Je genereert hiermee bijvoorbeeld automatisch een pagina waar bezoekers al jouw producten kunnen bekijken. Ook worden automatisch individuele productpagina’s gegenereerd. Deze kan je maken door de gegevens in de backend in te vullen, WooCommerce doet dan de rest! Daarnaast geeft deze plugin jou ook de mogelijkheid om de performance van jouw producten te bekijken en deze bij te houden. Dit wordt gedaan door een dashboard dat je kan inzien in de backend van jouw website. 

WooCommerce-De-5-belangrijkste-plugins-voor-jouw-Wordpress-Webshop

Heb je aan al deze functionaliteit nog niet genoeg? Dan kan je op de website van WooCommerce zelf nog een aantal extensies aanschaffen. Deze geven jouw webshop dan nóg meer functionaliteit.

Download de WooCommerce plugin hier

2. Enhanced Ecommerce Google Analytics Plugin for WooCommerce

De Enhanced Ecommerce Google Analtyics Plugin for WooCommerce is zeker een belangrijke plugin voor webshops die met WordPress zijn gebouwd. Met deze plugin breng je WooCommerce en Google Analytics in contact met elkaar. Je kan in Google Analytics dan data verzamelen over bezoekers op jouw webshop. Het is zeer belangrijk dat je deze gegevens goed bijhoudt, want je wilt als webshop eigenaar natuurlijk weten welke producten goed verkopen en welke niet. Hoewel je dit vaak ook kan zien in een dashboard over jouw verkoopcijfers, kan je met Google Analytics net een stapje verder gaan. 

Google-Analytics-De-5-belangrijkste-plugins-voor-jouw-Wordpress-Webshop

Als je een beetje in die data duikt kan je al snel interessante cijfers tegenkomen. Als je bijvoorbeeld ziet dat bezoekers die afkomstig zijn vanaf Facebook een bepaald product vaak kopen, dan is het misschien handig om hier wat promotiebudget voor in te zetten. Zo kan je nog wel meer interessante bevindingen doen en deze plugin is hierbij de brug tussen jouw webshop & Google Analytics. Deze mag dan ook zeker niet missen als we het hebben over de 5 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop.

Download de Enhanced Ecommerce Google Analytics Plugin for WooCommerce hier

Lees ook: 6 statistieken om bij te houden voor je webshop

3. Mailchimp for WooCommerce

De derde plugin op onze lijst van de 5 belangrijkste plugins voor jouw webshop is Mailchimp for WooCommerce. Ja, dit is wederom een intergratie/extensie van WooCommerce maar dit is nou eenmaal de meest populaire e-commerce plugin voor WordPress. Er is hierom ook een groot aantal extensies beschikbaar voor deze plugin. Daarom is het van groot belang dat jij weet welke jij moet uitkiezen. Mailchimp for WooCommerce is een plugin die jouw Mailchimp account koppelt aan je webshop. Hiermee wordt het mogelijk om gerichte maillijsten aan te maken o.b.v. interesses in producten, aankoopgeschiedenis en meer. Daarnaast is het ook mogelijk om met deze plugin mailblasts te doen, met daarin de producten die jij wilt promoten. Dit is een zeer krachtige plugin voor ondernemers die aan de slag willen gaan met emailmarketing. Emailmarketing is een onderdeel van de marketingstrategie van veel bedrijven. Er is bij deze bedrijven vaak te zien dat email vaak een hoger klikpercentage behaalt dan bijvoorbeeld social.

Hierom is het belangrijk om email vooral mee te nemen als jij meer wilt gaan verkopen. Deze plugin is een goede manier om tegen lage kosten te beginnen met het uitbouwen van jouw maillijst en deze mensen te benaderen met relevante emails.

Download de Mailchimp for WooCommerce plugin hier

4. Mollie Payments

Mollie Payments is een plugin die verschillende betaalmogelijkheden toevoegt aan jouw webshop. E-commerce plugins zoals WooCommerce komen vaak maar met een beperkt aantal betaalmogelijkheden. Paypal & directe bankoverschrijving worden vaak wel in de basis plugin meegeleverd, maar het meest populaire online betaalmiddel van Nederland, Ideal niet. Als Nederlandse webshop kan je deze betaalmethode niet overslaan. Als Nederlandse consumenten niet via Ideal kunnen betalen gaan ze vaak naar een webshop waarbij dit wel mogelijk is. Jij bent je potentiële klant dan mooi kwijt aan de concurrent.

Hierom is de Mollie Payments plugin ontwikkeld. Deze plugin voegt een groot aantal betaalmogelijkheden toe aan jouw webshop, waaronder Ideal. Het downloaden & installeren van de plugin is gratis, maar je moet wel een account aanmaken voor jouw webshop. Bij dit account betaal je dan een klein bedrag per transactie die via jouw webshop plaats vind.

Mollie-Payments-De-5-belangrijkste-plugins-voor-jouw-Wordpress-Webshop

Mollie biedt ook nog de mogelijkheid om maandelijkse betalingen in te stellen. Denk hierbij aan bezoekers die een abonnement bij je afnemen om jouw product te mogen gebruiken (net als Netflix). Met de Recurring extensie die zij hebben ontwikkeld kan je nu jouw klanten de mogelijkheid geven om een machtiging te verstrekken aan jouw bedrijf zodat je een automatische incasso kan instellen. Hiervoor moet je overigens wel een abonnement voor afnemen bij Mollie.

Download de Mollie Payments plugin hier

5. Really Simple SSL

Veiligheid is één van de belangrijkste dingen voor mensen die een aankoopbeslissing maken. Niemand koopt bij een partij die hij of zij niet vertrouwt. Het is daarom belangrijk dat jij als webshop kan aantonen dat je betrouwbaar bent. Er zijn natuurlijk een heleboel maatregelen die je moet treffen om de veiligheid van de gegevens van jouw bezoekers te garanderen. Om te beginnen kan je een SSL certificaat installeren op jouw webshop. Dit is een certificaat die aangeeft dat jouw webshop een veilige verbinding heeft met de bezoeker. 

De link van jouw webshop begint dan niet meer met ‘http’, maar schakelt over naar ’https’. Je moet hiervoor wel zelf een SSL certificaat aanvragen. Dit kan je vaak doen bij jouw hostprovider.  Als je dit hebt gedaan, doet de plugin eigenlijk de rest.

Download hier de Really Simple SSL plugin

Conclusie: De 5 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshop

Dit waren de 5 belangrijkste plugins voor jouw WordPress webshops. Met deze plugins moet het zeker lukken om van jouw webshop een succes te maken. Heb jij nog plugins waarvan jij vind dat ze op deze lijst horen? Laat het ons weten! Wij vinden het altijd leuk om te horen wat jullie aanvullingen zijn op onze content.

Gerelateerde artikelen

5 SEO-trends voor 2021

Het einde van het jaar nadert en daarom vinden wij het een goed idee om vooruit te kijken naar hoe SEO er in de toekomst uit zal zien. We zullen kijken naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een offerte aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vraag een offerte aan voor jouw nieuwe website!

Website laten maken in Almere