5 voorbeelden van sterk webdesign in 2019

Inhoudsopgave

Technologie ontwikkelt zich razend snel. Met het groeiende aantal internetgebruikers over de hele wereld zien we dat het internet steeds een grotere rol in ons leven gaat spelen. Dit verandert de manier waarop bedrijven omgaan met het internet en specifiek hun website. Webdesign is in 2019 steeds meer op de voorgrond bij bedrijven komen te liggen.

Het gaat niet meer alleen om de functionaliteit die een website moet hebben(openingstijden tonen, klantvragen beantwoorden, productverkoop, etc.), maar het moet er nu ook aantrekkelijk uitzien voor de klant. Er wordt naast de focus op functionaliteit ook veel tijd besteed aan het design zodat de website opvalt tussen alle concurrenten op het internet.

In deze blog gaan we kijken naar 5 websites die met webdesign in 2019 willen opvallen. 

#1: Airbnb

De website van Airbnb ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje simpel uit. Er zijn geen uitgebreide animaties of video achtergronden op de website te vinden. Het enige dat je ziet zijn foto’s  maar als je na gaat denken over waarom deze er zo simpel uitziet zie je al snel dat dit een bewuste keuze is. De focus van deze website ligt op twee dingen, namelijk:

  1. Het tonen van het gigantische assortiment kamers, appartementen en villa’s die beschikbaar zijn op Airbnb en;
  2. Het mogelijk maken om deze kamers, appartementen en villa’s te reserveren

Als je met deze twee dingen in gedachte naar de website van Airbnb kijkt zie je dat deze twee dingen bijna overal in terug komen. Neem bijvoorbeeld de header, het eerste dat je ziet als je op de homepage van de website komt. Hier heb je direct een formulier dat je kan invullen om zo je gewenste locatie te vinden. Hierdoor hoeft de bezoeker niet eerst door een aantal pagina’s heen voordat hij of zij de gewenste informatie kan vinden.

Je ziet dit ook terugkomen op de pagina’s voor de individuele accommodaties, waar je direct de prijs, foto’s, reviews en voorzieningen te zien krijgt. Kortom laat Airbnb zien dat je niet altijd gebruik hoeft te maken van ingewikkelde animaties, zolang je website een duidelijke focus heeft op user experience(gebruikservaring) en een strak, verzorgd uiterlijk heeft.

Voorbeeld webdesign Airbnb SIXPATHS

#2: Bear Grylls

De website van Bear Grylls is een typisch voorbeeld van go big or go home. Voor de website van de voormalig Man vs Wild-ster zijn er veel verschillende effecten uit de kast getrokken, om zo het avontuurlijke karakter van Bear goed naar voren te brengen. Om te beginnen opent de homepage direct met een parallax effect. Dit is een effect waardoor de achtergrond op een bepaalde manier meebeweegt wanneer je scrollt. Voor de website van Bear Grylls betekent dit dat we dieper de bergen ingaan.

Na onze trip de bergen in worden we meteen begroet door een ander webdesign effect, namelijk de video achtergrond. Bij dit effect wordt de achtergrond die normaal een kleur of afbeelding zou zijn vervangen door een video die zich automatisch afspeelt. Hier overheen kan dan nog tekst, een afbeelding of een ander element worden geplaatst.

Verder zijn er op de website nog een aantal andere animaties en unieke elementen te vinden. We raden je ook aan om deze zelf te ervaren door een kijkje te nemen op de website. Deze effecten zijn overigens alleen zichtbaar op desktop, omdat deze de snelheid op mobiel erg zouden verlagen.

De website van Bear Grylls is een goed voorbeeld van een website die de grenzen opzoekt van modern webdesign. Deze website heeft naast het ondersteunen van Bear’s personal brand geen duidelijke functie en is daarom puur gefocust op spektakel. Een goed voorbeeld van sterk webdesign in 2019 dus!

Voorbeeld webdesign Bear Grylls SIXPATHS

#3: Adobe

Adobe is een goed voorbeeld van opvallen door het gebruik van unieke visuals(beeldmateriaal). Dit kan ook niet anders al je de meest populaire software voor het bewerken van foto’s en video’s verkoopt. Hier zie je dat Adobe goed gebruik maakt van unieke visuals om haar website opvallend te maken. Er is hier gekozen voor een compleet zwarte achtergrond i.p.v. een witte, iets dat je bij veel andere websites ziet. Er is hier bewust voor gekozen omdat zo de felle kleuren uit de afbeeldingen goed naar voren komen en de website opvalt tussen alle andere websites op het internet. De website zit vol met aantrekkelijke foto’s & video’s die laten zien wat er allemaal mogelijk is met de producten van Adobe.

Voorbeeld webdesign Adobe SIXPATHS

#4: Dogstudio

Bij de website van Dogstudio is er te zien dat er ook hier goed gebruik wordt gemaakt van het parallax webdesign effect. Bij deze website wordt het parallax effect gecombineerd met een aantal animaties en een 3D model van een hond. Deze hond krijg je steeds van een andere hoek te zien als je verder naar beneden scrolt op de homepagina. Ook verandert deze hond af en toe van kleur, om zo de website een beetje extra flair te geven tijdens het scrollen. 

Dogstudio is een designbureau dat actief is in de Verenigde Staten & België. Het doel van de website is om aan potentiële klanten te laten zien waar het bureau toe in staat is. Dit wordt goed gedaan door direct op de homepagina alles uit de kast te trekken qua animaties, effecten en goed graphic design. We raden zeker aan om deze website is te bekijken zodat je de effecten zelf kan ervaren.

Voorbeeld webdesign Dogstudio SIXPATHS

#5: Animat

Animat is een animatiestudio gevestigd in Polen. Het bedrijf is onderdeel van Kreatik, een Pools marketingbureau en heeft een focus op het maken van illustraties, animaties, infographics en video content.

De website maakt goed gebruik van de specialisatie van het team. Er komen overal in de website animaties en karakter illustraties voor die zorgen voor een unieke look & feel. De felle kleuren die voor de illustraties worden gebruikt vallen erg op tegen de witte achtergrond van de website. Als je met je muis over een gedeelte van de afbeelding heen gaat zie je dat dit eigenlijk niet 1 afbeelding is, maar 7 verschillende afbeeldingen die in elkaar geschoven zijn. Elk gedeelte van de afbeelding leidt naar een andere pagina. Geen zin om hiermee te stoeien? Dan is er rechts bovenin natuurlijk een menu-knop die alle pagina’s netjes voor je onder elkaar zet. Kortom is dit een website die wilt opvallen door middel van sterke illustraties, gekoppeld met een aantal animaties.

Voorbeeld webdesign Animat SIXPATHS

Dat waren de 5 voorbeelden van sterk webdesign

Dat waren 5 websites die met sterk webdesign willen opvallen in 2019. Ben jij of is jouw organisatie ook op zoek naar een manier om met je website op te vallen op het internet? Neem dan gerust contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

5 SEO-trends voor 2021

Het einde van het jaar nadert en daarom vinden wij het een goed idee om vooruit te kijken naar hoe SEO er in de toekomst uit zal zien. We zullen kijken naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een offerte aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vraag een offerte aan voor jouw nieuwe website!

Website laten maken in Almere