10 onmisbare (gratis) WordPress plugins voor 2020

Inhoudsopgave

Ook in 2020 is WordPress nog steeds een gigantisch CMS-systeem waar veel websites op zijn gebouwd. Het grote bereik van dit CMS heeft ervoor gezorgd dat mensen niet alleen websites met WordPress bouwen, maar dat zij ook zelf extensies ontwikkelen die door anderen kunnen worden geïnstalleerd. In 2018 waren er ongeveer 50.000 WordPress plugins beschikbaar in de WP Bibliotheek. Omdat er zo veel plugins beschikbaar zijn kan het soms moeilijk zijn om de juiste te vinden. Daarom hebben wij voor jou een lijst samengesteld met 10 onmisbare (gratis) WordPress plugins voor 2020.

Freshing

De WordPress plugin van Freshing helpt jou bij het up-to-date houden van de content op jouw website. Deze behoort tot de WordPress plugins die helpen met de SEO van jouw website. Frisse content is iets waar Google gek op is. Vaak wordt dit beloont door een hogere plek in de SERP’s (zoekresultaten pagina’s), waardoor er meer traffic op jouw website zal komen.

De plugin van Freshing geeft precies aan welke content nog als ‘fris’ wordt gezien en welke content langzaam oud aan het worden is. Hierdoor kan je makkelijk zien welke content aan vernieuwing toe is. De content op je website vernieuwen hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Je kan al beginnen met het toevoegen van afbeeldingen, als die er niet al stonden of het toevoegen van een link naar een video die aansluit op het onderwerp van de content. 

Voorbeeld-wordpress-plugin-freshing

Download de Freshing plugin

Yoast SEO

Ook dit jaar is de Yoast SEO plugin een must voor jouw WordPress website. Met deze plugin kan je eenvoudig zien welke verbeteringen je op de pagina moet doorvoeren voor een betere SEO score. De Yoast SEO plugin kent zowel een betaalde als gratis variant. Als je voor de betaalde variant van deze WordPress plugin gaat zul je wat extra functionaliteiten tot je beschikking krijgen. Je hebt zo de mogelijkheid om meerdere zoekwoorden op te geven per pagina en tool die suggesties geeft over doorlink mogelijkheden naar andere pagina’s op jouw website. Met de gratis variant moet je dit namelijk zelf uitzoeken. Toch zien we dat veel bedrijven vaak met de gratis versie genoeg resultaat zien. 

voorbeeld-yoast-wordpress-plugin

Download de Yoast SEO plugin

Mailchimp

Ook in 2020 is Mailchimp dé WordPress plugin voor e-mailmarketing. Met de Mailchimp plugin zorg je ervoor dat jouw Mailchimp wordt gelinkt aan jouw WordPress website. Zo is het mogelijk om de e-mailadressen die je hebt verzameld via een formulier op jouw site, direct toe te voegen aan een mailinglijst. Deze kan je daarna e-mails versturen met bijvoorbeeld nieuwe producten, nieuwe content of andere relevante informatie. Een sterke plugin voor iedereen die met e-mailmarketing aan de slag wilt gaan. Daarnaast zijn zowel de plugin, als het aanmaken van een Mailchimp account volledig gratis (bij Mailchimp wordt je met een gratis account overigens wel beperkt in het totaal aantal e-mailadressen dat je kan verzamelen).

Download de Mailchimp plugin

Elementor

Elementor is voor ons nog steeds een van de meest gebruiksvriendelijke page-builder plugins. Er zijn voldoende widgets waar je uit kan kiezen, waarmee je op een eenvoudige manier gehele webpagina’s kan opbouwen. Daarnaast zijn er zowel in de betaalde versie als de gratis versie een aantal templates beschikbaar. Hiermee kan je zelfs zonder een regel code te hoeven schrijven, toch een mooie & professionele website neerzetten. Als je besluit om een licentie te kopen, krijg je toegang tot een aantal extra functionaliteiten en Widgets.

voorbeeld-elementor-wordpress-plugin

Download de Elementor Plugin

AMP for WP

Als je in 2020 serieus aan de slag wilt gaan met de SEO van jouw website, is de AMP for WP WordPress plugin een interessante om te installeren. Met deze plugin zorg je ervoor dat Accalerated Mobile Pages worden geïmplementeerd op jouw website. AMP is een initiatief van Google om de ervaring van haar mobiele gebruikers te verbeteren. Websites met AMP richten zich volledig op snelheid en laten daardoor bepaalde elementen achterwege. Google beloont websites die hieraan bijdragen met een hogere plek in de zoekmachine. Check deze blog als je meer wilt weten over AMP. Als je hebt besloten dat je AMP wilt implementeren op jouw website, is deze plugin een must. Hierdoor ben je na een paar klikken al helemaal gereed voor AMP.

Download de AMP for WP plugin.

Subscribers

Subscribers is de ideale WordPress plugin voor het vergroten van het terugkerend verkeer op jouw website. De Subscribers plugin is een plugin waarmee jij browsermelding kan versturen naar bezoekers die hiervoor toestemming hebben gegeven. Als je deze toestemming hebt verkregen kan je elke keer dat je nieuwe content post of een speciale aanbieding hebt, bezoekers ervan op de hoogte stellen met een browsermelding. Dit is een goede manier om bezoekers terug te laten keren naar jouw website, elke keer dat je nieuwe, relevante informatie te bieden hebt. Bovendien is het aanmaken van een account en het installeren van de plugin gratis.

Download de Subscribers plugin

Google Search Console

Weer een plugin voor de SEO van je website. Omdat de vindbaarheid van jouw website zo belangrijk is, wil je natuurlijk weten hoe je door bezoekers gevonden wordt. Met de Google Search Console WordPress plugin, maak je de gegevens over jouw zoekverkeer inzichtelijk. Je kan met deze plugin jouw website aan een bijhorend Search Console account koppelen. Hierdoor kan je in Google Search Console zien met welke zoekwoorden, jouw website wordt gevonden. Daarnaast geeft Search Console ook meldingen over fouten op de website die een goede indexering belemmeren. 

voorbeeld-google-search-console-wordpress-plugin-dashboard

Download de Google Search Console plugin

Google Analytics dashboard for WP

Aansluitend op Google Search Console hebben we de Google Analytics WordPress plugin. Naast data over hoe jouw website wordt gevonden, wil je natuurlijk ook weten wat deze (en andere) bezoekers doen op jouw website. Daarvoor hebben we de Google Analytics dashboard for WP plugin. Deze plugin vormt de brug tussen jouw WordPress website en je Google Analytics account. Door deze plugin te installeren kan je beginnen met het verzamelen van data over bezoekers op jouw website. Hierdoor kan je belangrijke statistieken achter halen zoals: boucerate, uitstappercentages en belangrijke verkeersbronnen. Wij vinden dit de meest gebruiksvriendelijke plugin om dit mee te doen.

Download de Google Analytics dashboard for WP plugin

Contact form 7

Als we het hebben over contactformulieren, is Contact Form 7 nog steeds één van de meestgebruikte plugins hiervoor. Deze plugin is licht in gewicht, makkelijk om te gebruiken en bijna overal toepasbaar. Je kan verschillende contactformulieren maken en deze op verschillende pagina’s plaatsen. Een simpele manier om bezoekers met je in contact te laten komen. Daarnaast is deze plugin makkelijk te integreren met bijvoorbeeld Mailchimp of reCAPTCHA. Een goede keus voor elke beginnende WordPress website.

Download Contact form 7

Contact Form Entries

Als aanvulling op Contact form 7, hebben wij de contact form entries plugin uitgezocht. Met deze plugin is het mogelijk om alle reacties op het ingevulde contactformulier te verzamelen in één handig overzicht. Zo hoef je niet in je mail te zoeken om die ene reactie te vinden uit maart 2017. Je kan met deze plugin per contactformulier de reacties bekijken. Een handige manier van werken die ons in 2019 veel tijd heeft bespaard.

Download Contact Form Entries

Conclusie — De 10 onmisbare WordPress plugins

Dit waren onze 10 onmisbare gratis WordPress plugins voor 2020. Heb jij nog plugins die hier niet tussen staan? Laat het ons dan weten in een comment! Wij horen altijd graag welke tools & plugins jullie gebruiken.

Wil jij ook een WordPress website? Wij willen deze maar al te graag voor je bouwen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Gerelateerde artikelen

5 SEO-trends voor 2021

Het einde van het jaar nadert en daarom vinden wij het een goed idee om vooruit te kijken naar hoe SEO er in de toekomst uit zal zien. We zullen kijken naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een offerte aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vraag een offerte aan voor jouw nieuwe website!

Website laten maken in Almere