10 gratis WordPress thema’s voor 2021

Inhoudsopgave

Het vinden van het juiste thema voor jouw WordPress website of webshop kan nog wel een uitdaging zijn. Er zijn ontzettend veel thema’s om uit te kiezen, allemaal met verschillende stijlen en functionaliteiten. Het thema van jouw website vormt de basis van jouw WordPress website. Daarom is het belangrijk dat je hier een goede keuze in maakt. Om jouw zoektocht naar het juiste thema voor je website makkelijker te maken hebben we een lijst opgesteld met de 10 gratis WordPress thema’s voor 2021. Probeer deze thema’s vooral uit. Ze zijn gratis dus je hebt niks te verliezen.

Customify

Het Customify thema is een goed all-round thema voor bijna elke WordPress website. Met Customify kan je, zonder al te veel kennis te hoeven hebben van webdesign, al snel een mooie website neerzetten. Je kan zo bijvoorbeeld in de customizer dingen aanpassen zoals: achtergrondkleur, tekstkleur en een logo/favicon toevoegen. Daarnaast heb je met dit thema ook enige controle over hoe de layout van jouw website eruit komt te zien. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om de sidebar op bepaalde pagina’s weg te laten en deze op andere pagina’s juist te tonen.  

Wordpress-thema's-Customify

Hello van Elementor

Het Hello thema van Elementor is een lichtgewicht plugin die ervoor zorgt dat jouw website super snel laadt. Dit thema werkt perfect samen met de Elementor pro plugin. Samen met deze plugin kan je elk element van de website individueel aanpassen. Zo kan je zelf bepalen hoe de header en footer eruit komen te zien, iets dat bij veel andere thema’s vast staat. Het Hello thema is ideaal voor mensen met een Elementor Pro licentie (dit kost overigens wel €50 per jaar), maar is met wat hulp van een aantal andere plugins, ook prima te gebruiken zonder een Pro licentie. Als je op zoek bent naar een thema waarmee je volledige creatieve vrijheid hebt bij het bouwen van jouw website, dan is Hello van Elementor zeker een aanrader!

Wordpress-thema's-Hello-elementor

Lees ook: In 10 stappen een blog beginnen met WordPress

Airi

Airi is een gratis WordPress thema dat prima te gebruiken is als jij een zakelijke website wilt opzetten. Het thema is gebruiksvriendelijk, licht in gewicht en komt met een aantal templates waarvan je zelf de kleuren kan aanpassen. Airi heeft een aantal demo’s opgezet zodat je de verschillende templates kan bekijken. Check die hier.  Dit thema kent zowel een betaalde als gratis versie. Met de betaalde versie krijg je toegang tot een aantal extra templates waarmee je nog meer mogelijkheden ontgrendelt.

Wordpress-thema-Airi

Hestia

Hestia is een gratis multifunctioneel thema, gebaseerd op een modern material design. Dit thema bestaat uit 1 pagina en sluit goed aan bij bedrijven die op zoek zijn naar een onepager. In dit  thema heb je iets minder vrijheid dan in de andere thema’s op deze lijst, maar als je zelf niet echt goed bent in het design van een website kan dit een mooie oplossing zijn. Hestia werkt op een manier waarbij je een aantal modules op de homepagina hebt staan. Deze kan je dan aan of uit zetten zodat je alleen de functionaliteiten behoudt die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. De makers van Hestia geven aan dat het thema goed werkt met bekende WordPress plugins zoals WooCommerce en Elementor. Als je benieuwd bent naar hoe jouw toekomstige website er met Hestia uit gaat zien, kan je deze live demo bekijken.

Astra

Astra is een WordPress thema dat in is geïnstalleerd op meer dan 600.00 WordPress websites. Net als bij Hestia bestaat dit thema uit modules die je kan aan en uit kan zetten. Dit thema is zeer licht in gewicht en laadt volgens haar makers zeer snel. Volgens de ontwikkelaars van dit thema zouden websites met dit thema ongeveer 0.5 seconden nodig hebben om te laden (of dit in de praktijk ook zo is laten we even in het midden). 

Dit is overigens wel razendsnel en ideaal als paginasnelheid voor jou een belangrijke factor is. Net al een aantal voorgaande WordPress thema’s, heeft deze zowel een betaalde als een gratis versie. Bij de betaalde versie krijg je toegang tot extra modules zoals een sticky header en extra layout mogelijkheden. Bekijk hier een aantal websites die met Astra zijn gebouwd.

Twenty Twenty One

Ook voor 2021 heeft WordPress weer een nieuw standaard thema ontwikkeld. Het Twenty Twenty One thema is het standaardthema voor elke nieuwe WordPress website sinds de 5.6 update eind 2020. Omdat dit een standaard thema is, heeft deze niet een lading modules zoals andere WordPress thema’s op deze lijst. Wat dit thema wel heeft, is een speciale relatie met de Gutenberg editor, de standaard editor van WordPress. Het Twenty Twenty One thema richt zich volledig op flexibiliteit en toegankelijkheid. Een goed thema voor elke standaard WordPress blog. Je kan met dit thema de standaard kleuren aanpassen in de customizer. Een groot voordeel bij dit thema is dat je hem niet eens hoeft te downloaden! Als je de nieuwste versie van WordPress op jouw website hebt geïnstalleerd staat dit thema standaard in de themalijst.

Storefront

Storefront is het officiële WordPress thema van WooCommerce. Dit gratis thema is door WooCommerce zelf ontwikkeld en werkt daarom een bijna perfect samen met de WooCommerce plugin. Dit is een gratis WordPress thema en is ideaal voor webshopeigenaren. Dit thema biedt de mogelijkheid om veel onderdelen van de winkelpagina aan te passen, iets dat bij andere WordPress thema’s vaak ontbreekt. Ideaal dus als je van plan bent om een webshop te maken met WordPress.

Wordpress-thema's-Storefront

Lees ook: 10 onmisbare (gratis) WordPress plugins voor 2020

OceanWP

OceanWP is een gratis WordPress thema dat al meer dan 2 miljoen keer is gedownload. Net als enkele voorgaande thema’s heeft OceanWP een aantal templates waar je uit kan kiezen. Als je een template hebt gekozen, kan je deze direct importeren naar jouw website. De ontwikkelaars van dit thema geven aan dat OceanWP is gebouwd met een focus op SEO. Als hier jouw prioriteit ligt dan kan dit het thema voor jou zijn. Net als bij de andere WordPress thema’s op deze lijst heeft OceanWP zowel een betaalde als gratis versie.

Thema's-OceanWP

Neve

Neve is een WordPress thema dat compatibel is met AMP, iets dat invloed heeft op de SEO van je website. Neve is een thema dat is gebouwd met een ‘mobile-first approach’. Dit houdt in dat dit thema is ontwikkeld met mobiele apparaten als de focus en daarna is doorontwikkeld voor desktop. Dit heeft als gevolg dat het thema standaard is geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Met de mobile-first indexing van Google, zorgt dit thema ervoor dat je de concurrentie op dit vlak een stapje voor bent.

Thema-Neve

Onepress

Onepress is een WordPress thema voor one page portfolio websites. Naast dat dit thema geschikt is voor portfolio websites, kan dit thema ook goed worden ingezet voor zakelijke websites. Dit is een relatief simpel thema waarmee je een aantal modules kan inzetten om jouw website op te bouwen.

Thema-onepress

Conclusie: 10 gratis WordPress thema’s voor 2021

Dit waren onze 10 gratis WordPress thema’s voor 2021. Staat jouw favoriete thema ook op deze lijst? Zo niet, laat ons dan weten wat jouw favoriete WordPress thema is in een comment!

Gerelateerde artikelen

5 SEO-trends voor 2021

Het einde van het jaar nadert en daarom vinden wij het een goed idee om vooruit te kijken naar hoe SEO er in de toekomst uit zal zien. We zullen kijken naar de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag een offerte aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vraag een offerte aan voor jouw nieuwe website!

Website laten maken in Almere