fbpx
Menu Sluiten

Google Analytics

Google Analytics, een handige tool van Google om inzicht te verkrijgen in de performance van je website, met behulp van data die voor jou is verzameld over je bezoekers.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een tool van Google die het mogelijk maakt om het verkeer op je website te meten. Je kunt er gegevens uit halen zoals:

  • Welke pagina‚Äôs het meest populair zijn;
  • Hoeveel bezoekers je in een maand, week of dag hebt;
  • Wie je bezoekers zijn;
  • Waar je bezoekers vandaan komen en;
  • Of je bezoekers converteren of niet.

Met deze data is het mogelijk om bij te houden hoe je website het doet en waar er ruimte is voor verbetering.

Wat kan je met Google Analytics?

Met Google Analytics is het mogelijk om te zien waar je bezoekers vandaan komen, wat ze op je website doen en of ze converteren(een actie voltooien die van belang is voor jou of jouw bedrijf). Het is bijvoorbeeld handig om te weten hoeveel bezoekers je krijgt vanuit Facebook als je hier een advertentiecampagne op hebt draaien. Je kunt dus exact bijhouden wie je bezoekers zijn, wat ze doen en waar ze vandaan komen.

Waarom heb je Google Analytics nodig?

Google Analytics is een zeer belangrijke tool die onmisbaar is bij het hebben van een website, omdat je wilt weten hoe je website presteert. Als e-commerce bedrijf wil je natuurlijk weten welke producten vaak worden bekeken en hoeveel van deze bezoekers ook daadwerkelijk overgaan tot aankoop.

Als je een blogger bent wil je natuurlijk weten hoeveel bezoekers je nieuwste blog heeft aangetrokken en welke onderwerpen populair zijn. Kortom is het uitermate belangrijk om data over je bezoekers te verzamelen.

Wil jij ook inzicht in het verkeer op je website?

Wil jij beginnen met het verzamelen van data over je bezoekers zodat je hiervan gebruik kan maken bij het maken van marketing of bedrijfsbeslissingen? Bekijk dan onze pakketten of neem direct contact op!

x
Sixpaths maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om met tools van andere partijen deze informatie te analyseren om onze website te verbeteren.